Community Center Stabroek

date:
2020

client:
City of Stabroek

program:
6.500m2

address:
Kerkstraat 35, 2940 Stabroek (BE)

team:
Cie-O + Archiles + Democo Group NV

images:
© Claar

  • study
  • in progress
  • built

This proposal for a community center, combined with flats for elderly, literally organizes the whole program under one common roof.
The contextual attitude (building a “shed”) correlates to the scale and history of the surrounding landscape. On the ground level the public program is organized in a non-hierarchical way. The idea is to be an open house; with its functions immediately visible and easily accessible – for everyone.
The appartments are situated under the big roof: spacious terraces with sun canopies show openness and a sense of freedom: we are on holiday in Stabroek.